Dan Johansson fortsätter att leda SFP i Nyland

Svenska folkpartiet i Nyland samlades till kretsmöte på Thorstorp i Esbo tisdagen den 18 augusti. Dan Johansson från Raseborg blev återvald som ordförande för kretsen. Till viceordförande återvaldes Anna Lena Karlsson-Finne från Grankulla. Som ny viceordförande valdes Hanna Lönnfors från Borgå.

– Jag ser fram emot att leda den nyländska kretsen fram till kommunalvalet. I Nyland finns många kommuner med olika läge när det gäller invånarantal, språk och ekonomi. Det finns ändå gemensamma frågor som SFP bör hålla framme i debatten så som trafikfrågor, hur få medlen att räcka till i hela landskapet, utbildningsfrågor och hur sote kommer att utformas i kommunerna. Dessa frågor är några som alla nya och omvalda förtroendevalda kommer att få tampas med efter kommunalvalet, säger Johansson.

Kretsmötet ordnades som ett så kallat hybridmöte med möjlighet att delta både på plats och på distans.

Lasse Paukkonen Anders Norrbacks nya riksdagsassistent

Lasse Paukkonen från Åbo blir riksdagsledamot Anders Norrbacks riksdagsassistent. Paukkonen är politices magister från Åbo Akademi. Paukkonen har tidigare arbetat med nordiskt samarbete och projektutveckling.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors: Linda Ahlblad utmanare i ordförandeval

Lördagen den 22 augusti går SFP i Helsingfors kretsmöte av stapeln och utöver sittande kretsordförande Cecilia Ehrnrooth ställer sig Linda Ahlblad till förfogande för posten. Ahlblad är ersättare i stadsfullmäktige, styrelsemedlem i SFP i Tölö och medlem i Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs.

Läs följande artikel