Dan Johansson ställer inte upp för omval

SFP:s kretsordförande i Nyland Dan Johansson ställer inte upp för omval efter två år på posten och före det tre år som vice ordförande. Under Johanssons ledning har det hänt en hel del i kretsstyrelsen.

– Vårdreformen kommer och den påverkar inte bara kommunerna utan hela Nyland, som delas in i nya välfärdsområden. Nylands förbunds landskapsplan med stora infrastrukturprojekt har väckt mycket diskussion från öst till väst. Ifjol blandade coronapandemin bort korten rejält. Hanteringen av den har krävt stora insatser av alla med nytänk, anpassning och förståelse och slutet ser vi inte ännu, säger Johansson.

Basen för kommunalvalet i juni är till stora delar klar. Restriktionerna gör kampanjarbetet annorlunda men Johansson är övertygad om att SFP kommer göra ett gott valresultat.

– SFP har en diger skala duktiga kandidater i Nyland, och det känns som ett bra tillfälle att ge över ansvaret som kretsordförande, avslutar Johansson.

SFP:s nyländska krets kommer att välja ny ordförande vid sitt kretsmöte i maj. 

Rekord för SFP i kommunalvalets kandidatnominering

Svenska folkpartiet överträffar sina uppsatta mål och kommer att gå till kommunalval i en rekordstor del av landet. Trots att valdagen planeras skjutas upp till juni har SFP följt gällande lagstiftning och lämnat in kandidatlistor redan nu, i 64 kommuner. I senaste kommunalval år 2017 hade SFP kandidater i 52 kommuner.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors lämnade in lista med 115 kommunalvalskandidater

SFP i Helsingfors lämnade igår in sin lista med kandidater för kommunalvalet den 13.6. Totalt har SFP i Helsingfors 115 kandidater uppställda på sin lista och fram till den 4.5 är det möjligt att uppdatera listan med ytterligare nya kandidater.

Läs följande artikel