Rekord för SFP i kommunalvalets kandidatnominering

Svenska folkpartiet överträffar sina uppsatta mål och kommer att gå till kommunalval i en rekordstor del av landet. Trots att valdagen planeras skjutas upp till juni har SFP följt gällande lagstiftning och lämnat in kandidatlistor redan nu, i 64 kommuner. I senaste kommunalval år 2017 hade SFP kandidater i 52 kommuner.

– Kommunalvalet 2021 är historiskt för SFP. Vi har aldrig förut i partiets historia haft kandidater i en så stor del av Finlands kommuner som vi nu har. Intresset för SFP runt omkring i landet har ökat och det är glädjande att vi nu kan erbjuda möjligheten att rösta på SFP åt en större del av befolkningen än någonsin tidigare i kommunalval, framhåller SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.

– Det finns ett klart behov av SFP ute i landet då vi utgör den enda liberalt borgerliga kraften på partikartan. I det kommande valet kommer man att kunna rösta på SFP i Finlands 11 största städer och därutöver på många mindre orter där vi inte tidigare ställt upp. Sammanlagt har vi i det här skedet 1315 kandidater, vilket är på samma nivå som valet 2017 som var det bästa kommunalvalet för SFP mätt i röster sedan 1996. Eftersom valet föreslås skjutas fram till juni kommer vi ännu att komplettera listorna fram till maj, fortsätter Guseff.

– Nomineringsarbetet har förlöpt bra och exempelvis i Helsingfors gör SFP rekord då vi har 115 klara kandidater jämfört med 83 kandidater i valet 2017. Även i många andra större städer som exempelvis Esbo, Vanda och Åbo går vi framåt i antal kandidater och andelen unga ser ut att bli rekord för SFP. Vi har även lyckats locka personer med olika bakgrund till våra listor vilket är glädjande, konstaterar Guseff. 

– Vi har alla förutsättningar att göra ett utomordentligt val och nå våra målsättningar. Det känns att vi har medvind, avslutar Guseff.

Svenska folkpartiet har som målsättning att göra det bästa kommunalvalet någonsin mätt i röster, med ett väljarunderstöd på över 5 %. Kommuner där SFP inte hade kandidater år 2017 är: Kurikka, Letala, Lundo, Kouvola, Lahtis, Tavastehus, Riihimäki, Sastamala, Björneborg, Nakkila, Karvia, Kuopio och Enontekis.

Lista över SFP:s kommunalvalskandidater

SFP i Sibbo nominerade 17 nya kandidater

SFP i Sibbo har nominerat ytterligare 17 kandidater till kommunalvalet. På lokalavdelningens kandidatlista finns nu 43 kommunalvalskandidater i Sibbo.

Läs föregående artikel

Dan Johansson ställer inte upp för omval

SFP:s kretsordförande i Nyland Dan Johansson ställer inte upp för omval efter två år på posten och före det tre år som vice ordförande. Under Johanssons ledning har det hänt en hel del i kretsstyrelsen.

Läs följande artikel