SFP i Helsingfors lämnade in lista med 115 kommunalvalskandidater

SFP i Helsingfors lämnade igår in sin lista med kandidater för kommunalvalet den 13.6. Totalt har SFP i Helsingfors 115 kandidater uppställda på sin lista och fram till den 4.5 är det möjligt att uppdatera listan med ytterligare nya kandidater.

-Vi har inte på 32 år haft en så här lång kandidatlista i Helsingfors och det är något vi verkligen glädjer oss över. Vi har arbetat målmedvetet för att kunna fylla listan med goda kandidater och vi har en bra bredd på listan, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

Svensk Ungdom i Helsingfors ordförande Emmi Piippo tillägger att SFP:s lista har rekordmånga unga under 30 på sin lista.

-Vi unga är engagerade i samhällsfrågor och vi vill vara med och påverka vår omgivning. Att vi redan nu har kunnat skicka in en lista med rekordmånga kandidater glädjer mig. Det är ett tydligt tecken på att det finns en efterfrågan på vår liberala och faktabaserad politik bland unga, säger Piippo.

-Flytten av kommunalvalet innebär att vi dels har tid att fylla de sista platserna på vår lista, men också lite mer tid att förbereda och genomföra kampanjen. Huvudsaken är att det kommer att vara tryggt för helsingforsarna att rösta då valdagen kommer och för valfunktionärerna att utföra sitt arbete, avslutar Cecilia Ehrnrooth.

Under sitt möte den 8.3 nominerade kretsstyrelsen i Helsingfors följande kandidater: Harriet Abrahamsson (obunden), Amos Ahola (obunden), Aki Ahonen (obunden) Johan Aminoff, Daniel Björkström, Antonia Bäckman, Ingrid Geust, Nora Grotenfelt, Emilia Hanhirova, Johan Hultcrantz,  Juho Häme (obunden), Anna Högström, Jessica Karlsson, Lassi Kivinen (obunden), Ville Kivinen (obunden), Igor Komarov, Jessica Kuhlefelt, Sebastian Långström, Nestor Melanto, John Morelius, Ralf Nikander, Jaan Siitonen, Stefan Sjöblom, Henrik Stenbäck, Paola Stenvall, Anna Storå, Johan Sundholm, Nils Torvald, Johanna Vendelin (obunden) Severi Virolainen (obunden), Wongrit Virolainen (obunden), Anders Westerlund, Yakup Yilmaz (obunden), Ellen Wenman, Henrika Zilliacus-Tikkanen och Pia Öhman.

Dan Johansson ställer inte upp för omval

SFP:s kretsordförande i Nyland Dan Johansson ställer inte upp för omval efter två år på posten och före det tre år som vice ordförande. Under Johanssons ledning har det hänt en hel del i kretsstyrelsen.

Läs föregående artikel

SFP lämnade in en stark kandidatlista i Lovisa med 34 kandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Lovisa rf lämnad på tisdagen in kandidatlistan till kommunalvalet. Listan består av 34 kandidater i detta skede. Listan är mångsidig och representerar hela Lovisa.

Läs följande artikel