Haglund efterlyser en förklaring av Räsänen

SFP:s ordförande Carl Haglund efterlyser en förklaring av Kristdemokraternas ordförande Räsänen, som säger att KD lämnar regeringen om riksdagen godkänner en jämlik äktenskapslagstiftning.

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund är förundrad över ministerkollegan Päivi Räsänens kommentar i söndagens Turun Sanomat där hon hotar med att lämna regeringen ifall riksdagen godkänner medborgarinitiativet om en jämlik äktenskapslagstiftning. Haglund önskar att Räsänen offentligt klargör vad hon menar med sitt yttrande.

– Vårt land är i ett sällsynt utmanande ekonomiskt läge. Regeringspartierna bör bära ansvar för nationen i stället för att sätta regeringen i gungning. Det kan inte vara så att man sätter regeringens funktionsförmåga på spel endast för att man principiellt inte håller med ett initiativ som medborgare har gjort, konstaterar Haglund.

– En jämlik äktenskapslagstiftning delar åsikterna i vårt land. Detta är förståeligt och är också orsaken till att det inte skrevs in i regeringsprogrammet. Det kan dock inte betyda att man binder händerna på regeringspartiernas riksdagsledamöter i en samvetsfråga, då riksdagen röstar om medborgarinitiativet, avslutar Haglund.

Haglund, Schauman: Vi får inte överge våra unga

De senaste veckorna har nyheter om våld bland unga chockerat många. Den bestörtning och till och med ilska som rapporterna lett till visar på att vi har en stark vilja att skydda våra unga från våld.

Läs föregående artikel

Utbildning prioriteras i Helsingfors

SFP:s Marcus Rantala: En ansvarsfull budget med starka prioriteringar på utbildningssidan.

Läs följande artikel