Haglund: Riktigt beslut att skippa tvångsparagrafen

Carl Haglund är nöjd över att regeringspartiernas ordföranden på fredagen beslöt att man inte går vidare med den så kallade tvångsparagrafen i kommunstrukturlagen.

Svenska folkpartiets ordförande Carl Haglund är nöjd över att regeringspartiernas ordföranden på fredagen beslöt att man inte går vidare med den så kallade tvångsparagrafen i kommunstrukturlagen.

– Vi har från första början ansett att tvång är fel metod att befrämja kommunsammanslagningar och efter att vårdreformen fick en nystart blev det ännu klarare att tvångsparagrafen är fel sätt att gå vidare, säger Haglund.

– I SFP-styrda kommuner har vi under 2000-talet genomfört många kommunsammanslagningar på frivillig väg. Nu går kommunreformen vidare utgående från kommunernas utredningar och beslut lokalt. Nu ligger alltså ansvaret och beslutsmakten för kommunernas framtid på samma ställe, vilket är logiskt, säger Haglund.

Vårdreformen ska trygga medborgarnas vård

SFP:s partistyrelse diskuterade den kommande vårdreformen.

Läs föregående artikel

Resolution från SFP i Helsingfors kretsmöte den 12.4.2014

SFP i Helsingfors motsätter sig kraftigt den lagmotion som nu finns i riksdagen om att ett register över romska tiggare borde upprättas.

Läs följande artikel