Hälften av SFP-kandidaterna klara i Nykarleby

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Nykarleby nominerade på söndag kväll 20 kandidater för kommunalvalet i april 2021. Det här är hälften av SFP:s kandidatbukett i Nykarleby, partiet har rätt att nominera totalt 40 kandidater.

De nominerade kandidaterna är Fredrik Backlund, Robert Blomqvist, Karita Eklund, Anders Fors, Sabina Forsbacka, Siw Frostdahl-Blomqvist, Steven Frostdahl, Jean Hellsten, Carita Häger, Bengt Jansson, Marléne Lindgren, Mikael Lindvall, Steve Nyholm, Kenneth Nylund, Pauliina Peltorinne-Cederström, Frej Strang, André Sundholm, Gunilla Vesterqvist, Jessica Wiklund och Anna Øvergaard.

– Nomineringsarbetet löper riktigt bra. Vi har fått många helt nya kandidater och en del tidigare politiker gör nu come back. Det finns ett stort intresse för att vara med och påverka livet i Nykarleby. SFP:s politik verkar väcka förtroende bland samhällsintresserade Nykarlebybor och det är vi förstås glada för, säger Linda Rögård, ordförande för SFP:s kommunorganisation i Nykarleby.

Kommunorganisationen är ett samlande forum för SFP:s olika lokalavdelningar och specialorganisationer i Nykarleby. Kommunorganisationens styrelse är det organ som besluter om kandidatnomineringarna. Kommunalvalet hålls 18 april 2021.

 

Bergqvist vill se sänkta och skäliga elöverföringskostnader

På måndagen publicerade YLE en granskning över elbolagens höjda elöverföringspriser de senaste åren. Svenska Folkpartiets riksdagsledamot och vice ordförande Sandra Bergqvist ser utredningen som ett positivt steg i frågan om vad man ska göra för att tackla problemet.

Läs föregående artikel

Svenska riksdagsgruppen godkände förhandlingsresultatet om vårdreformen

Svenska riksdagsgruppen har godkänt det förhandlingsresultat som regeringspartierna har uppnått om social- och hälsovårdsreformen.

Läs följande artikel