Svenska riksdagsgruppen godkände förhandlingsresultatet om vårdreformen

Svenska riksdagsgruppen har godkänt det förhandlingsresultat som regeringspartierna har uppnått om social- och hälsovårdsreformen.

– Vi är nöjda med de väsentliga framsteg som gjorts under de senaste veckornas förhandlingar och godkänner resultatet, säger gruppordförande Anders Adlercreutz.

Han understryker att det handlar om en stor helhet som berör alla finländare.

– Det är viktigt att vi får en grundlig behandling av propositionen i riksdagen. Det är självklart att de synpunkter som de sakkunniga kommer att lyfta fram under riksdagsbehandlingen tas med största allvar. Här gäller det för både regeringens och oppositionens riksdagsgrupper att tillsammans arbeta för att slutresultatet blir så bra som möjligt, säger Adlercreutz.

Förhandlingsresultatet kommer att presenteras vid en presskonferens senare i dag.

Hälften av SFP-kandidaterna klara i Nykarleby

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Nykarleby nominerade på söndag kväll 20 kandidater för kommunalvalet i april 2021. Det här är hälften av SFP:s kandidatbukett i Nykarleby, partiet har rätt att nominera totalt 40 kandidater.

Läs föregående artikel

Svenska folkpartiets ministrar Henriksson och Blomqvist om förslaget till sote-reform: En trovärdig helhet

Regeringen är överens om ett gemensamt förslag till social- och hälsovårdsreform. SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson säger så här i en första kommentar:

Läs följande artikel