Henrik Wickström samtalade med ledningen från västnyländska kommuner

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström har i veckan träffat kommunledningen för Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå. Wickström tog initiativ till träffarna.

-Som ny riksdagsledamot ville jag diskutera om aktuella ärenden med representanter för regionens kommuner och städer. Jag vill jobba för hela regionen och det är bra att vara medveten om vad som är kommunernas önskemål för den kommande riksdagen, säger Wickström.

Under mötet diskuterades frågor om infrastruktur som bland annat utvecklingen av kustbanan, riksväg 25 och stamväg 51. Därtill diskuterades kommunernas byråkratiska belastning, finansieringen och välfärdsområdets situation.

-Jag ser framemot ett gott samarbete med alla kommuner i Västnyland. Kustbanan är viktig för oss alla och likaså vägar och deras skick. Politik handlar om samarbete och kommunerna och deras representanterna kommer att vara viktiga samarbetspartners då vi tillsammans för regionens talan, säger Wickström.

Tomas Björkroth ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande

Tomas Björkroth ställer sig till förfogande i valet av kretsordförande för SFP i Egentliga Finland.

Läs föregående artikel

Adlercreutz: Ett problemtyngt projekt är äntligen i mål

Testkörningen av kärnkraftverk Olkiluotos tredje reaktor är avslutad och den regelbundna elproduktionen har börjat under natten mellan lördag och söndag efter en lång väntan. Ursprungligen var det planerat att reaktorn skulle ha börjat producera el med full kraft år 2009. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz är nöjd över att ett mycket problemtyngt projekt äntligen är i mål.

Läs följande artikel