Henriksson: Dags att vända blad

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson kommer inte att kandidera för återval som partiordförande vid nästa partidag. Det meddelade hon vid en presskonferens under tisdagen den 27 februari.

– Jag har kommit till den punkten att det känns oerhört befriande att få berätta att jag inte kommer att kandidera för återval som partiordförande vid nästa partidag. Jag kommer med glädje att ge över stafettpinnen och det med stolthet över allt vi gjort tillsammans, över den fina folkrörelse SFP är och ska vara i framtiden, säger Henriksson.

Henriksson blev vald till partiordförande i juni 2016. Hon har lett SFP till framgångar i två kommunalval, ett välfärdsområdesval, ett EU-val och två riksdagsval. I det senaste riksdagsvalet höll SFP som regeringsparti ställningarna. 

– Jag har haft glädjen att få vara med och utveckla SFP och Finland i snart 8 år som partiordförande och jag har förhandlat in oss i två regeringar. Nu har jag förmånen att vara landets undervisningsminister, ett uppdrag jag trivs bra med. Men allt har sin tid, avslutar Henriksson.

Henriksson påminner om att partiet har mycket jobb framför sig. Henriksson siktar nu på EU-valet med stor energi, som också blir den sista valrörelse hon leder som SFP:s partiordförande.

Adlercreutz: Låt Lojo BB hålla öppet

Beskedet om att Lojo BB ska hållas stängd under sommaren kom plötsligt och oväntat under måndagen. Beskedet har inte behandlats i HUS beslutandeorgan utan nådde sjukhuset och allmänheten som ett tjänstemannabeslut.

Läs föregående artikel

Wickström ställer skriftligt spörsmål om sommarstängningen på Lojo sjukhus

Lojo sjukhus förlossningsavdelning håller en lång sommarstängning från 17.6 till 8.9. Detta meddelades på måndagen 26 februari genom ett tjänstemannabeslut. SFP:s vice ordförande, riksdagsledamot Henrik Wickström, är kritisk och bekymrad över situationen och ställer därför idag ett skriftligt spörsmål till den ansvariga ministern.

Läs följande artikel