Adlercreutz: Låt Lojo BB hålla öppet

Beskedet om att Lojo BB ska hållas stängd under sommaren kom plötsligt och oväntat under måndagen. Beskedet har inte behandlats i HUS beslutandeorgan utan nådde sjukhuset och allmänheten som ett tjänstemannabeslut.

– Barn väljer inte när de föds – att ha en förlossningsavdelning stängd under sommaren är helt galet, säger Anders Adlercreutz, riksdagsledamot från Nyland och Finlands europa- och ägarstyrningsminister. Adlercreutz ansvarar för frågor som berör social- och hälsovård för SFP:s del i regeringen. 

– Jag hoppas att det här beslutet omprövas omgående, det vi behöver nu är kontinuitet och lugn, inte beslut via pressmeddelande som får stor konsekvens för regionens familjer, säger Adlercreutz.

Lojo sjukhus ägs av HUS som ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. 

Wickström: Inte korrekt att Lojo sjukhus förlossningsavdelning stängs under sommaren

SFP:s riksdagsledamot och Västra Nylands välfärdsområdets styrelseledamot Henrik Wickström är kritisk till att Lojo sjukhus förlossningsavdelning stängs till sommaren under perioden 17.6-8.9.2024. HUS motiverar detta med personalsituationen. Wickström är inte nöjd.

Läs föregående artikel

Henriksson: Dags att vända blad

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson kommer inte att kandidera för återval som partiordförande vid nästa partidag. Det meddelade hon vid en presskonferens under tisdagen den 27 februari.

Läs följande artikel