Henriksson om VCS: Hoppas förnuftet segrar

Medborgarinitiativet om att ge Vasa centralsjukhus fulljoursstatus diskuterades för andra gången i riksdagen idag. Denna gång deltog även ansvarige ministern.

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson tackar ministern för intresset och hoppas på ett värdigt avslut på frågan.

– Jag hoppas förnuftet nu äntligen segrar och att vi får ett slut på denna fråga. Jag hoppas regeringen har förstånd nog att göra det enda vettiga, det vill säga ge även Vasa centralsjukhus full dygnet runt jour, säger Henriksson.

Henriksson hänvisar till såväl expertutlåtanden som den nyligen publicerade THL-undersökningen, som ger BB på Vasa centralsjukhus bäst betyg i landet.

– Minister Rehula har tidigare sagt att så gott som inget i Vasa skulle ändra fast Vasa centralsjukhus inte skulle få fulljourstatus. Det är bra ifall det är så, men då borde också VCS sättas till i den lag som nu behandlas i riksdagen. Med andra ord borde medborgarinitiativet godkännas.

Adlercreutz: Ansvarslöst av Trump

USA:s president Donald Trump meddelar att han vill att USA lämnar Parisavtalet för att eventuellt återvända om deras nya krav uppfylls.

Läs föregående artikel

Klimatet kan inte betala för den tunga industrin

Lagen om kompensering av indirekta kostnader för handel med utsläppsrätter träder ikraft idag. Det centrala syftet med lagen är att kompensera den elintensiva industrin för de indirekta kostnader som handel med utsläppsrätter förorsakar.

Läs följande artikel