Henriksson ställer upp i EU-valet!

Svenska folkpartiets partiordförande, undervisningsminister Anna-Maja Henriksson kommer att kandidera i Europaparlamentsvalet den 9 juni 2024.

– Det är ytterst viktigt att SFP:s röst hörs i Bryssel och i EU-parlamentet. Det värdefulla arbete som vår långvariga Europaparlamentariker Nils Torvalds gjort måste få en fortsättning. Som partiordförande känner jag att jag har ett alldeles särskilt stort ansvar att göra allt jag kan för att trygga SFP:s mandat i Europaparlamentet. Inget får tas för givet. Därför har jag fattat beslutet att ställa mig till förfogande som kandidat för Svenska folkpartiet i Europaparlamentsvalet i juni 2024. Den finlandssvenska rösten ska fortsätta höras i Bryssel, säger Henriksson.

– Jag ser att jag med min långa erfarenhet som riksdagsledamot och minister har mycket att ge. Över 8 år som medlem i regeringens EU-ministerutskott och drygt 8 år vid borden med EU:s justitieministrar har gett mig en gedigen grund att stå på, fortsätter Henriksson.

Henriksson poängterar vikten av ett starkt EU i en tid där det säkerhetspolitiska läget försämrats och krig härjar i Europa.

– Vi lever just nu i en väldigt orolig tid. Kriget i Ukraina påminner oss varje dag om vikten av ett starkt EU. Vi måste hålla ihop. Tillsammans är vi starka och vi får inte ta något för givet. Arbetet för fred, för mänskliga rättigheter, för demokrati och rättsstatsprincipen är helt centralt, säger Henriksson.

Henriksson betonar avslutnings betydelsen av att SFP-laget tillsammans lyckas vinna valet och trygga SFP:s mandat i EU-parlamentet.

–  Det viktiga för mig är att vi tillsammans lyckas vinna valet och trygga SFP:s mandat i EU-parlamentet, och för det vill jag göra mitt yttersta och bära mitt ansvar som partiordförande, säger Henriksson.

Anna-Maja Henriksson håller presskonferens 18.1.2024 kl. 14

Följ med presskonferensen här nere:

Läs föregående artikel

Europaparlamentet tar kommissionen till domstol för slappheten mot Ungern

I en resolution godkänd idag med bred majoritet av Europaparlamentet, har de europeiska lagstiftarna bestämt att de fått nog av Ungerns agerande emot europeiska grundvärden. Blockerandet av ett stödpaket till Ukraina i december och Europeiska kommissionens därpå följande ryggradslösa agerande var droppen som fick bägaren att rinna över.

Läs följande artikel