Human flyktingpolitik, KD?

Utlänningspolitiken har under Kristdemokraternas ledning varit allt annat än generös.

– Att visa medmänsklighet utan urskiljning till person är ett centralt kristet värde. Man kan fråga sig om den utlänningspolitik som inrikesminister Päivi Räsänen stått för är förenlig med denna värdegrund, säger Bo-Göran Åstrand (SFP), EU-valskandidat från Jakobstad.

Den senaste markeringen från inrikesministern är en lagändring som skulle leda till att personer som fått slutligt avslag på uppehållstillståndsansökan, men vägrar åka tillbaka till exempelvis Afghanistan, Irak eller Somalien blir fullständigt papperslösa, och förlorar sitt människovärde i myndigheternas ögon.

– Det är problematiskt att den politik KD väljer att föra leder till att människors människovärde kränks på det här sättet, säger Åstrand.

Denna typ av grupper av status- och rättslösa personer har vårt land inte haft.

– Det är inte första gången KD visar sin restriktiva attityd i flyktingpolitiken, säger Åstrand.

Åstrand påminner om att EU:s flyktingkommissionär Cecilia Malmström vädjat till Finland att göra mera för att hjälpa de syriska flyktingarna.

– Trots den djupa och blodiga krisen i Syrien har Finland som EU-land vägrat att tolka reglerna om exempelvis familjeåterföreningar mer generöst. I grunden ligger en hård inställning från KD. SFP har konsekvent jobbat för mera medmänsklighet och en högre flyktingkvot, avslutar Åstrand.

Stöd demokratin i Ukraina, inte Rysslands påhitt!

Den europeiska vänstern (GUE/NGL) meddelade i ett pressmeddelande i helgen att vi enligt dem i Ukraina vittnar födseln av en Naziststat främjad av USA och EU.

Läs föregående artikel

Haglund: Ei kaksi miestä kokoomuksesta Brysseliin

- Efter EU-valet om några veckor skall den nya EU-kommissionen och andra tunga poster förhandlas fram

Läs följande artikel