Stöd demokratin i Ukraina, inte Rysslands påhitt!

Den europeiska vänstern (GUE/NGL) meddelade i ett pressmeddelande i helgen att vi enligt dem i Ukraina vittnar födseln av en Naziststat främjad av USA och EU.

EU och USA borde inte blanda sig i eller fördöma Rysslands aktioner, säger vänstern, som anser att det är EU och USA som eskalerat krisen.

– Det som skett de senaste veckorna på Krimhalvön och i östra Ukraina är ett brott mot internationell rätt och Ukrainas territoriella integritet. Rysslands agerande är fullständigt oacceptabelt, säger Svensk Ungdoms EU-valskandidat Niklas Mannfolk. European left är takpartiet för de europeiska vänsterpartierna. Även Vänsterförbundet i Finland är medlemmar. Det leder onekligen till frågan huruvida Paavo Arhinmäki och partiets toppkandidater i EU-valet undertecknar budskapet.

– Tycker Li Andersson och Annika Lapintie att EU är skyldigt till de verkligt tragiska händelserna i Ukraina de senaste månaderna? Tänker de följa partilinjen i Europaparlamentet? Den ukrainska befolkningen visade på Maidan att de delar våra demokratiska värderingar och vill närma sig Europa. Vi bör stöda integrationsprocessen och ukrainska befolkningens intressen, inte Rysslands, avslutar Mannfolk.

Länk till pressmeddelandet: http://www.european-left.org/positions/statement-party-european-left-pel…

Päivi Storgård: Bekänn färg, Sannfinländare!

- Tänker Sannfinländarna alliera sig med öppet rasistiska politiker i Europaparlamentet?

Läs föregående artikel

Human flyktingpolitik, KD?

Utlänningspolitiken har under Kristdemokraternas ledning varit allt annat än generös.

Läs följande artikel