Ingo: Inhemskt kött är en miljögärning

Svensk Ungdoms förbundsordförande Christoffer Ingo jämför inhemsk köttproduktion med miljögärningar i sitt anförande på Landsbygdsparlamentet i Leppävirta idag.

Enligt Ingo är endast mat producerad ansvarsfullt i hemlandet av rena råvaror bra för miljön.

– Välskötta skogar och åkrar binder upp koldioxid och bromsar klimatförändringen. Exempelvis brasiliansk köttproduktion använder både mycket antibiotika, men också soja, vilket kräver mycket vatten, som skulle behövas för människor och natur. Därtill är djurens välmående sekundärt i utländsk massproduktion, säger Ingo.

– Personligen vill jag beakta primärnäringar i all den politik jag för. För mig och mitt parti är det viktigt att vi tänker på miljön, och därför behövs inhemska producenter som följer etiska och moraliska regler, så att vi får äta ren och bra mat.

Landsbygdsparlamentet organiseras i Leppävirta den 1.-3.9.

Tillgång till kvalitativ dagvård viktigt för barnens framtid

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson besökte igår Grev daghem i Larsmo, Maria daghem i Jakobstad och Kvarnbo daghem i Kronoby.

Läs föregående artikel

Den finska skogsindustrins framtid avgörs nu

Under de närmaste veckorna röstar Europaparlamentet om den tredje delen i lagstiftningspaktetet från miljötoppmötet i Paris. Denna del av förslaget innehåller bestämmelser som kan ha betydande effekt på skogsindustrin i såväl Finland som Sverige.

Läs följande artikel