Den finska skogsindustrins framtid avgörs nu

Under de närmaste veckorna röstar Europaparlamentet om den tredje delen i lagstiftningspaktetet från miljötoppmötet i Paris. Denna del av förslaget innehåller bestämmelser som kan ha betydande effekt på skogsindustrin i såväl Finland som Sverige.

– I parlamentets miljöutskott gick omröstningen lite olyckligt. Antagligen för att alla inte riktigt förstod vad det var man röstade om. Många av våra kolleger tenderar binda avverkning av skog till siffror, vilket endast återspeglar ekonomiska upp- och nedgångar, säger SFP:s presidentkandidat, europaparlamentariker Nils Torvalds.

– Det borde istället finnas en måttstock som både slår vakt om miljömålsättningarna och om våra ekonomiska intressen. Att göra frågan svartvit är dumt och försvårar lite oroväckande vårt arbete för att verkligen kunna bära det globala ekologiska ansvaret.

Ingo: Inhemskt kött är en miljögärning

Svensk Ungdoms förbundsordförande Christoffer Ingo jämför inhemsk köttproduktion med miljögärningar i sitt anförande på Landsbygdsparlamentet i Leppävirta idag.

Läs föregående artikel

Biaudet: Återinför uppehållstillstånd på grund av humanitärt skydd

Riksdagsledamot Eva Biaudets lagmotion om återinförande av humanitärt skydd debatteras i dag i riksdagen. Finland har på tvivelaktiga grunder skärpt asylpolitiken. Biaudet efterlyser en humanare flyktingpolitik.

Läs följande artikel