Ingo står till förfogande som SFP:s vice ordförande

Efter noggrann kartläggning och flera uppmaningar från hela kretsen, med nominering av SFP:s kommunorganisation i Korsholm och med brett stöd från Svensk Ungdom meddelar Christoffer Ingo att han, om han får den österbottniska kretsens förtroende, är redo att axla ansvaret som en av SFP:s vice ordförande. Ingo är kommunfullmäktigeordförande i Korsholm och tidigare förbundsordförande för Svensk Ungdom.

– Med österbottningarnas förtroende är jag redo att tillsammans med den kommande partiordföranden leda SFP med nytänk mot flera valframgångar. Med erfarenhet från arbete i partistyrelsen, riksdagen, intressebevakning mot två regeringar och ledande position i Korsholm har jag en god grund för att axla det ansvar som den österbottniska vice ordföranden bör ta, säger Ingo. 

Kommunal- och välfärdsområdesvalet våren 2025 blir den nya partiledningens första eldprov. Partiledningen bör ha som mål att SFP ökar sitt väljarunderstöd och får väljarnas fortsatta förtroende trots utmanande tider som har krävt och fortsättningsvis kommer att kräva tuffa sparåtgärder på många håll. Ingo framhäver att tydlig kommunikation och ärlig dialog med såväl väljare som partiaktiva kommer att bli avgörande för att stärka partiet. 

– Genom tydliga budskap, ödmjukhet och närvaro på fältet kan vi kommunicera SFP:s resultat och varför SFP behövs runt de bord där besluten fattas. Får jag partidagens förtroende att fungera som vice ordförande kan partimedlemmarna lita på att jag med mitt sätt att arbeta kommer att ge allt för SFP, säger Ingo.

Tomas Björkroth omvald till ordförande för SFP i Egentliga Finland

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland har på sitt kretsmöte den 13.4.2024 i Pargas valt styrelse och presidium för 2024–2025. Tomas Björkroth från Pargas omvaldes till kretsordförande. Till vice ordförande omvaldes Markus Blomquist från Åbo och Roger Hakalax från Kimitoön.

Läs föregående artikel

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som vice ordförande

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för Svenska folkpartiet. Borgarsdóttir Sandelin har fungerat som partiets vice ordförande sedan 2016.

Läs följande artikel