Jan-Erik Kress är ny assistent till riksdagsledamot Anders Norrback

Jan-Erik Kress från Sibbo är riksdagsledamot Anders Norrbacks (SFP) nya assistent. Kress är politices kandidat från Åbo Akademi, och på slutrakan av sina magisterstudier i statskunskap.

Kress har tidigare arbetserfarenheter av förvaltning och har under det senaste året arbetat som tjänsteman för Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

-Jag ser framemot dom nya utmaningarna som följer med att hjälpa Anders i hans arbete i riksdagen. Det kommer att bli intressant att påbörja arbetet som ledamotsassistent med tanke på det säkerhetspolitiska läget i världen, säger Kress.  

– Jag är nöjd över mitt val och ser framemot arbetet med Kress, jag är säker på att han har dom rätta kvalifikationerna för att möta kommande utmaningar, säger Norrback.

Borgarsdóttir Sandelin: Rikta inte ilska eller hat gentemot ryskspråkiga i Finland

Flera ryskspråkiga och personer med rysk bakgrund, som bor i Finland upplever oro på grund av Rysslands invasion av Ukraina. En del av dem berättar att de blivit utsatta för fientligt beteende bland annat på offentliga platser. Det här kommer fram i en förfrågan gjord av Helsingin Sanomat. Även Mannerheims barnskyddsförbund bekräftar att flera barn och unga med rysk bakgrund nu utsatts för mobbning.

Läs föregående artikel

Henrik Wickström leder SFP:s fullmäktigegrupp i Västra Nylands välfärdsområde

SFP:s fullmäktigegrupp i Västra Nylands välfärdsområde valde gruppordförande jämte vice ordförande för en ettårig period på sitt möte på söndag den 6 mars. Gruppen valde Henrik Wickström till ordförande och Karin Cederlöf samt Nina af Hällström till vice ordförande.

Läs följande artikel