Johan Johansson direktör för Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar

– Johan Johansson har gjort ett suveränt jobb som partisekreterare och lämnar efter sig en stor lucka som vi måste fylla, säger Carl Haglund.

SFP:s partisekreterare Johan Johansson, 47, har utsetts till direktör för Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar. Stiftelsens ändamål är att göra kulturpolitiska fastighetsinvesteringar för främjandet av den svenska undervisningen och andra samhälleliga och kulturella uppgifter.

– I mars 2010 då jag valdes till partisekreterare för vårt kära SFP sa jag att vill vara med och vinna två riksdagsval. Det löftet är nu uppfyllt och nu är det dags att gå vidare, säger Johansson.

– Jag ser fram emot att få fortsätta att jobba med hela Svenskfinland. Att få en möjlighet att kombinera min erfarenhet och mitt kunnande från fastighetsbranschen med mitt intresse för det finlandssvenska samhället är något jag inte kunde tacka nej till, säger Johansson.

– Johan Johansson har gjort ett suveränt jobb som partisekreterare och lämnar efter sig en stor lucka som vi måste fylla, säger partiordförande Carl Haglund.

Partifullmäktige uttalade sig om lärarutbildningen och invandring

SFP uppmanar ÅA och HU att förhandla sig fram till en lösning

Läs föregående artikel

Svenska folkpartiet söker ny partisekreterare

Partisekreteraren leder och ansvarar för partikansliets verksamhet, och tillsammans med kretsstyrelserna för kretskansliernas verksamhet.

Läs följande artikel