Kaarle Hurtig kandiderar i riksdagsvalet

Kaarle Hurtig, företagare och journalist från Vallgård, kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Helsingfors.

– En kombination av entusiasm och frustration ligger bakom mitt beslut, säger Hurtig.

– Jag är mycket ivrig över att vi nu har de metoder och resurser som behövs för att skapa ett samhälle som i betydligt högre grad utgår från människan. Jag är däremot frustrerad över att vårt politiska system, som skapades för att lösa problem och finna nya idéer, nu mest fungerar som skådeplats för beskyllningar, gräl och tävlan mellan olika intressegrupper och partier.

Enbart klimatförändringen tvingar oss nu, enligt Hurtig, att söka nya samarbetsformer och föra en politisk diskussion med ett längre perspektiv.

– I vår nuvarande politiska kultur existerar inte sådana diskussioner. Vi kan bättre än så.

Hurtig vill nu bidra med konkreta idéer och förslag för att, bland annat, rationalisera arbets- och affärslivet, göra vårt socialsystem mer humant och för att ta vår demokrati in i den digitala tidsåldern.

Kaarle Hurtig, 36, bor i Vallgård, är en frånskild tvåbarnsfar, citycyklist och allätare som motsätter sig köttindustrins metoder. Hurtig är en flitig amatörfotograf samt en övertygad förespråkare för den speciella sorts vila som på finska kallas för pötköttely.

Hurtig är företagare, styrelseproffs, journalist och samarbetar i rollen som strateg med ledningsgrupperna för Finlands största företag. Som journalist har Hurtig gjort bland annat talk show:en “Kaarles värld” för Yle TV2 samt radioprogram för Radio Helsinki och Basso. Hurtigs egna podcasts har över 180 000 nedladdningar.

Henriksson och Jungner-Nordgren: Ett liv fritt från våld


Vi har inte råd att vänta längre. Ett liv fritt från våld är det minsta vi kan kräva för Finlands och världens kvinnor.

Läs föregående artikel

Keskinen: Nästa regering måste förbinda sig till att främja jämställdheten


SFP i Helsingfors har idag nominerat Lotta Keskinen till kandidat i riksdagsvalet 2019. Lotta Keskinen är Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande och medlem i SFP:s partifullmäktige.

Läs följande artikel