Lönnfors ställer inte upp för omval till ordförande för SFP i Nyland

SFP i Nylands kretsordförande Hanna Lönnfors ställer inte upp för omval. Lönnfors valdes till ordförande våren 2021 och har lett kretsen genom Finlands första välfärdsområdesval 2022, riksdagsvalet 2023 och en förändrad verksamhets- och möteskultur efter coronapandemin.

– Det är efter noga övervägande som jag kommit till beslutet att inte ställa upp för omval på kretsmötet. Jag lämnar ordförandeskapet med tacksamhet och med en vilja av att fortsätta arbeta för Nylands krets. Den främsta orsaken till mitt beslut är att jag vill prioritera att vara närvarande i mina tre pojkars vardag medan de fortfarande är barn, säger Lönnfors. 

EU-valet i juni 2024 och det första gemensamma kommunal- och välfärdsområdesvalet våren 2025 är på kommande. 

– Mina tre år som ordförande har varit givande, men med ett år kvar till kommunal- och välfärdsområdesvalet är det en lämplig tid att ge stafettpinnen vidare, säger Lönnfors. 

SFP i Nyland väljer ny ordförande och kretsstyrelse på kretsmötet den 13.4.2024.

 

Strand: Samarbete i fredstid stärker Finlands integrering i Nato

Riksdagen har idag diskuterat Statsrådets redogörelse om Försvarsmaktens deltagande i uppgifter i Natos kollektiva försvar i fredstid 2024. Riksdagsledamot Joakim Strand framförde Svenska riksdagsgruppens gruppanförande.

Läs föregående artikel

Karin Cederlöf vill leda SFP i Nyland

Karin Cederlöf, fullmäktigeledamot i Esbo och Västra Nylands välfärdsområde, ställer sig till förfogande i valet av ny kretsordförande för Nyland. SFP i Nyland väljer ny kretsordförande på kretsmöte den 13.4.

Läs följande artikel