Mia Heijnsbroek-Wirén vill fortsätta att leda SFP i Nyland

Nu gäller det att vaska fram de bästa kandidaterna i landskapsvalet som kan arbeta för en god vård på svenska i Nyland, säger Heijnsbroek-Wirén.

Mia Heijnsbroek-Wirén från Lovisa ställer upp för omval till kretsordförandeposten för SFP i Nyland. Hon har lett den nyländska kretsen sedan år 2016.

− Vi står inför väldigt stora utmaningar med troligtvis tre val på ett drygt år. Det finns mycket jobb som jag vill ta itu med, säger Mia Heijnsbroek-Wirén.

Hon vill stärka kretsorganisationen inför den krävande valperioden.

− Landskapsvalet är fortfarande ett frågetecken men vi måste i väntan på klara besked om valet blir av, förbereda oss för det. Nu gäller det att vaska fram de bästa kandidaterna som kan arbeta för en god vård på svenska i Nyland, säger Heijnsbroek-Wirén.

− Men landskapsvalet handlar dessutom om trafiklösningar i Nyland, landsbygdsnäringarna, räddningsväsendet och främjandet av företagsamhet. Därför är det viktigt att vår röst blir hörd i landskapet.

Efter landskapsvalet, som enligt nuvarande planer hålls i oktober, blir det riksdagsval i april nästa år.

− Det kommer att bli en tuff kraftansträngning och det viktigaste målet är att behålla våra fyra riksdagsmandat i Nyland. Det kräver hårt arbete, men jag är beredd att kavla upp ärmarna tillsammans med den övriga styrelsen och tjänstemännen, säger Heijnsbroek-Wirén.

SFP i Nyland håller sitt kretsmöte i Lovisa den 19 april.

SFP i Helsingfors: ”Den svenskspråkiga servicen får inte glömmas bort”

SFP i Helsingfors kretsstyrelse diskuterade under verksamhetsårets sista styrelsemöte det stundande landskapsvalet och nomineringen av kandidater från Helsingfors i landskapsvalet.

Läs föregående artikel

SFP delar kommundirektörernas oro för vårdreformen

Det finns risk för att skattebetalarnas egendom säljs ut, då förlorar samhället möjligheten att styra utbudet av vård.

Läs följande artikel