Niklas Mannfolk blir justitieminister Anna-Maja Henrikssons specialmedarbetare med ansvar för mediakontakter

Niklas Mannfolk blir justitieminister Anna-Maja Henrikssons specialmedarbetare med ansvar för mediakontakter

Ekonomie magister Niklas Mannfolk har kallats till specialmedarbetare för justitieminister och partiordförande Anna-Maja Henriksson. Mannfolk kommer att ha huvudansvar för press- och mediakontakter.

Mannfolk arbetar för tillfället som kommunikationsexpert för LokalTapiola-gruppen. Han har tidigare arbetat som presschef för Svenska folkpartiet i Finland, analytiker på Public Affairs-bolaget Miltton Networks samt förbundsordförande för Svensk Ungdom. Han har även varit riksdagsassistent för försvarsminister och partiordförande Stefan Wallin samt gjort praktik i Europaparlamentet i Bryssel.

– Jag är mycket hedrad över förtroendet som ministern valt att visa mig. Jag ser fram emot att få bidra till att ytterligare utveckla justitieministerns kommunikation. Vi hade ett gott samarbete under tiden jag arbetade som partiets presschef och känner till varandras arbetssätt, säger Mannfolk.

Mannfolk inleder sitt arbete den 11 november och kompletterar justitieministerns specialmedarbetarstab, där Otto Andersson, Camilla Mäkinen, Lisa Palm samt Hanna Seppä sedan tidigare ingår.

Wickström och Sigfrids: Stoppa hjärnflykten

Varje år flyttar tusentals finländare utomlands. En stor del av dessa söker sig till exempel till Sverige för att studera. Enligt tankesmedjan Magmas rapport från i år har 20 000 svenskspråkiga finländare flyttat till Sverige mellan åren 2000 och 2017.

Läs föregående artikel

Anna-Karin Tötterman vill bli ordförande för SFP i Åbo

Anna-Karin Tötterman ställer upp i valet av ny ordförande för SFP i Åbo. Tötterman vill, bland annat, öka partiets synlighet i ekonomiska samt stadspolitiska frågor.

Läs följande artikel