Norrgård ställer upp för omval till kretsordförande för SFP i Österbotten

Nuvarande kretsordförande Martin Norrgård ställer upp för omval till kretsordförande för SFP i Österbotten. Norrgård valdes enhälligt till kretsordförande ifjol.

-Jag önskar fortsätta jobba för en bättre framtid för Österbotten. Om två dagar går vi till riksdagsval och om bara några veckor har vi Europaparlamentsval. Det är extremt viktigt att vi genomför en stark och synlig valkampanj inför europaparlamentsvalet direkt efter riksdagsvalet.

Norrgård säger att han är stolt och imponerad över den valrörelse som engagerat sig inför riksdagsvalet.

-Det har varit inspirerande att gå till val med den här rörelsen. Nu hoppas jag den goda andan håller i sig fram tills nästa val, vi får inte pusta ut för snabbt.

Norrgård poängterar att kretsen står inför nya utmaningar direkt efter valen.

-Oavsett regering måste Österbotten utvecklas, ingen sköter det åt oss. Vi måste acceptera att vi inte har samma syn i alla frågor, och där har kretsen en viktig roll. Vi löser inga knutar utan diplomati.

-Fokus efter valen blir nu på att kunna samarbeta och utvecklas inom kretsen. Vi måste anta långsiktiga mål och tänka på hur vi skapar ett starkt SFP i framtiden.

 

Paul Taimitarha ställer ställer upp för omval till vice ordförandeposten för SFP i Helsingfors

Paul Taimitarha ställer ställer upp för omval till vice ordförandeposten i SFP i Helsingfors. Han har innehaft den ena av två vice ordförandeposter sedan 2018.

Läs föregående artikel

Henriksson: Mörkläggning av fakta hör inte hemma i en demokrati

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson ser mycket allvarligt på Helsingin Sanomats nyhet idag om att finansministeriet undanhållit riksdagen information gällande social- och hälsovårdsreformen. Det har framkommit brister i lagförslaget om flera hundra miljoner euro.

Läs följande artikel