Nylund: Centern röstfiskar i vargfrågan i form av en lagmotion

Centern kunde åtgärda vargfrågan i regeringen om partiet ville. Det vore snabbare.

Riksdagsledamoten Antti Kurvinen från Centern tar initiativ till en lagmotion i riksdagen för att underlätta skyddsjakt på varg som hotar husdjur. (Maaseudun Tulevaisuus)

− Kurvinen är ute i helt rätt ärende. Däremot är det märkligt att han startar en namninsamling till en lagmotion i riksdagen. Centern leder regeringen och partiet innehar dessutom jord- och skogsbruksministerposten. Det är bara för Centern att göra något åt frågan i regeringen. Det är snabbare och effektivare med hela ministeriets förvaltningsapparat som kan bereda ärenden, säger Mats Nylund.

Nylund krävde den 22 mars besked av minister Jari Leppä (C.) om vad regeringen tänker göra åt vargproblematiken.

− Kurvinen borde övertyga den egna ministern om att han borde ingripa. Men kanske hela idéen med att samla namn till en lagmotion i riksdagen är röstfiske och inte att på snabbast möjliga sätt åtgärda vargproblemet. Jag hoppas att jag har fel, säger Nylund.

Adlercreutz och Ingo: Var är asylpolitiken som främjar integration?

Människor som är en resurs för vårt land och bidrar till vårt samhälle hotas av avvisning.

Läs föregående artikel

Biaudet: Varför skrota ett fungerande hälsovårdssystem?

SFP kan inte medverka till att skrota ett fungerande hälsovårdssystem – tvärtom. En friskare och välmående befolkning är ett villkor för ett framgångsrikt Finland, sade Eva Biaudet.

Läs följande artikel