Otto Andersson kandiderar i riksdagsvalet 2023

Otto Andersson från Lovisa kandiderar i riksdagsvalet 2023 i Nylands valkrets.

– Jag är mycket tacksam för all den vänliga uppmuntran jag fått att ställa upp i riksdagsvalet. De goda valresultaten i kommunalvalet och välfärdsområdesvalet sporrar mig ytterligare att kandidera. I Nyland har SFP ytterst goda möjligheter att vinna fyra mandat och allt tyder på att valet blir mycket jämnt. Jag ser fram emot en aktiv och konstruktiv valkampanj, säger Andersson.

I riksdagsvalet 2019 fick Andersson 3348 röster och blev femte bland SFP:arna i Nyland.  I välfärdsområdesvalet i Östra Nyland fick han 1538 röster och var på sjunde plats på listan av proportionella röstmagneter i hela Finland. I kommunalvalet 2021 fick Andersson mest röster i Lovisa med 774 röster.

– Samhällsbygge är något jag verkligen brinner för. En högklassig utbildning och småbarnspedagogik, en god vård och trygghet i livets alla skeden, fungerande trafikförbindelser samt fungerande service på svenska har alltid varit viktiga frågor för mig.  Jag vill  jobba för att våra företagare och vårt näringsliv ska ha de bästa möjliga förutsättningarna att vara framgångsrika. Beskattningen bör vara mer sporrande så att den vanliga löntagaren får mer i handen. Det är genom arbete och företagande vi tryggar vårt välfärdssamhälle, säger Andersson. 

– Det förändrade världsläget kräver stor beslutsamhet. Finlands och finländarnas trygghet ska vara i fokus. Nu är det också helt centralt att främja den gröna omställningen inom industrin och energiproduktionen. Vår självförsörjning måste garanteras och det är nödvändigt att trygga förutsättningarna för vårt inhemska jordbruk. 

Enligt Andersson behövs det också mer samarbetsförmåga i rikspolitiken.

– Det är viktigt att minnas att politik i allra högsta grad är lagspel. Resultat gör vi tillsammans, inte ensamma. Nyckeln till framgång i politiken är samarbete och samarbetsförmåga. Givetvis gäller det för varje politisk beslutsfattare att vara insatt och påläst i olika ärenden, ha förmåga att agera, komma med egna förslag och fatta beslut. Men ensamma kommer vi ändå inte långt. Det gäller att kunna jobba och skapa förtroende, också över partigränser, säger Andersson.

Otto Andersson är stadsfullmäktigeordförande i Lovisa sedan år 2017. Han är ordförande för SFP:s fullmäktigegrupp i Östra Nylands välfärdsområde och är medlem i välfärdsområdets styrelse. Andersson är också medlem i HUS fullmäktige.

Andersson har sedan år 2019 jobbat som specialmedarbetare för SFP:s ministergrupp och justitieminister Anna-Maja Henriksson. Tidigare har Andersson bland annat jobbat i olika uppdrag för Svenska riksdagsgruppen.

SFP i Nyland nominerar sina första riksdagsvalskandidater på sitt kretsmöte idag.

Blomqvist kandiderar i riksdagsvalet

Thomas Blomqvist, minister för nordiskt samarbete och jämställdhet, ställer upp i riksdagsvalet 2023.

Läs föregående artikel

Hanna Lönnfors fortsätter leda SFP i Nyland

Svenska folkpartiet i Nyland samlades till kretsmöte i Kyrkslätt torsdagen den 21 april. Hanna Lönnfors från Borgå återvaldes som ordförande för kretsen. Till viceordförande återvaldes Stephan Horn från Hangö och Nina af Hällström från Esbo.

Läs följande artikel