Partiledarna bär ett särskilt ansvar för samhällsklimatet

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson noterar på årets sista dag att varken Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini eller justitieminister Jari Lindström ännu på något sätt kommenterat de avskyvärda videor som Sannfinländarnas unga filmat in.

I filmsnuttarna, som spelats in på domkyrkans trappa, ses bl.a Henriksson, Wallin, Paavo Lipponen och Sanni Grahn Laasonen figurera med piskor.

– Det är sorgligt att partiledningen med Soini i spetsen valt att tiga. Vi bär alla ett ansvar för i vilken riktning samhällsklimatet utvecklas i vårt i land. Ett alldeles speciellt ansvar bär den politiska ledningen och partiernas ordföranden, säger Henriksson

– Jag hoppas att vi nu då vi inleder jubileumsåret, och under devisen Tillsammans – Yhdessä ska fira vårt fosterlands 100 år av självständighet, skulle inse att vi alla har mycket att vinna på att verka för ett samhällsklimat som andas respekt, hänsyn och framtidstro. Det har de tidigare generationerna verkat för och det är våra barn och unga, ja vi alla värda.

En stark markering av presidenten

Republikens president Sauli Niinistö stadfäste idag bland annat lagen om jourreformen, vilken begränsar fulljoursverksamheten i landet till 12 sjukhus.

Läs föregående artikel

Sannfinländarnas inverkan på lagstiftningen skapar inhumana situationer

Regeringen Sipiläs skärpta asylpolitik håller på att få de oacceptabla konsekvenser som SFP varnat regeringen för.

Läs följande artikel