SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson minister i 2 000 dagar.

SFP:s partiordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson har i dag varit minister i 2 000 dagar.

SFP:s partiordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson har i dag varit minister i 2 000 dagar.

Henriksson inledde sin ministerkarriär i regeringen Katainen i juni 2011. Därefter fortsatte hon som justitieminister i Stubbs regering.

I juni 2019 utnämndes Henriksson till justitieminister i regeringen Rinne och fortsätter i samma uppdrag i regeringen Marin.

– Jag är oerhört tacksam att jag fått förtroendet att tjäna folket och fosterlandet. Det är en stor ära att få använda sin tid för finländarnas bästa, säger Henriksson.

Henriksson har varit justitieminister den fjärde längsta tiden efter Christoffer Taxell, Johannes Koskinen och Matti Louekoski

 

Mera information:
Niklas Mannfolk, specialmedarbetare, 050 306 3990

Torvalds, Katainen och Pekkarinen: Taxonomin urvattnar EU:s klimatmål

Enligt de finländska Europaparlamentarikerna i Renew Europe Nils Torvalds (SFP.), Elsi Katainen (C.) och Mauri Pekkarinen (C.) urvattnar EU-kommissionens utkast till delegerad förordning om taxonomi, dvs. kriterierna för hållbar finansiering, uppnåendet av EU:s klimatmål.

Läs föregående artikel

SFP i Satakunta nominerade sina tre första kandidater

Svenska folkpartiet i Satakunta har nominerat sina tre första kandidater. Lokalavdelningens ordförande Juhani Järvinen, Nakkila, Ida Thomsen, Björneborg och Tomas Lundström från Karvia. Partiet har aldrig tidigare haft kandidater i Karvia och Nakkila. I Björneborg har partiet senast haft kandidater i kommunalvalet år 1988.

Läs följande artikel