Partisekreterare Fredrik Guseff kandiderar i kommunalvalet i Helsingfors

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff kandiderar i vårens kommunalval i Helsingfors. Guseff ser med stor tillförsikt fram emot kommunalvalet.

– Svenska folkpartiets lista i Helsingfors ser väldigt lovande ut och vi kommer att gå till val med en stark lista. Jag ser fram emot att kunna bidra till att SFP går framåt och tar det sjätte mandatet i Helsingfors.

Guseff ser att Helsingfors behöver fortsätta utvecklas.

– Det finns många goda utvecklingsprojekt i staden och det behövs en fördomsfri politik då det gäller stadsutvecklingen. Helsingfors konkurrerar på ett internationellt plan beträffande företagsetableringar och tillsammans ska vi se till att ge bästa möjliga förutsättningar att göra Helsingfors en ännu starkare motor i norden, säger Guseff

Han fortsätter.

– Men Helsingfors är sist och slutligen ändå det som invånarna gör staden till. Som familjefar till barn i skol- och dagisåldern så känner jag till den oro som föräldrarna känner huruvida de kan få den dagisplats som behövs och att t.ex. skolornas utrymmen och resurser är tillräckliga. De svenska skolorna är en grundpelare i Svenskfinlands framtid och det här är något vi måste bevaka på såväl lokalt som nationellt plan, avslutar Guseff.

 

Marcus Rantala kandiderar i kommunalvalet i Helsingfors.

Stadsfullmäktigeledamot och SFP:s ledamot i Helsingfors stadsstyrelse Marcus Rantala kandiderar för återval i kommunalvalet i april.

Läs föregående artikel

Eva Biaudet ställer sig till förfogande som SFP:s borgmästarkandidat i Helsingfors

- Helsingfors politiken är igen i ett vägskäl och jag vill arbeta för en liberal, öppen och inkluderande huvudstad - därför ställer jag upp i kommunalvalet 2021. Jag står också till förfogande då SFP väljer sin borgmästarkandidat, säger Helsingfors riksdagsledamot Eva Biaudet.

Läs följande artikel