Resolution från SFP i Helsingfors kretsmöte

Kretsmötet omvalde Johan Ekman till kretsordförande. Till viceordförande valdes Silja Borgarsdóttir Sandelin och Thomas Holmén.

SFP i Helsingfors betonar vikten av att resurserna för utbildning i staden inte drabbas av ytterligare nedskärningar.

Vid sitt kretsmöte på lördagen noterade SFP i Helsingfors med tillfredsställelse att frågan om en klasslärarutbildning på svenska i Helsingfors äntligen ser ut att få en lösning. Planen att Helsingfors universitet och Åbo Akademi startar en gemensam utbildning år 2016 är resultatet av många års ansträngningar, och har varit ett mål för SFP i Helsingfors i decennier.

Samtidigt understryker SFP i Helsingfors att resurserna för utbildningen i staden inte får skäras ner ytterligare.  De åtgärder som kan effektivera administrationen har redan vidtagits, och kommande nedskärningar drabbar oundvikligen innehållet. Skolan är viktig med tanke på landets framtid, ungdomars välmående och svenskans ställning.

SFP i Helsingfors uttrycker sin oro för situationen i Ryssland. Mordet på oppositionspolitikern Boris Nemtsov var ett skrämmande bevis på att oliktänkares situation i landet är trängd. Det är mycket viktigt att Finland som en del av det internationella samfundet följer med vad som händer i Ryssland, och stöder de krafter som arbetar för mänskliga rättigheter.

Näkkäläjärvi kandiderar i Nyland

Ordförande för Sametinget, FD Klemetti Näkkäläjärvi har ställts upp som kandidat i riksdagsvalet 2015 som SFP:s kandidat i Nyland.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors nominerade Ira Grandén

SFP i Helsingfors kretsstyrelse har idag nominerat Ira Grandén, 53, till riksdagsvalskandidat.

Läs följande artikel