Richard Sjölund är Henrik Wickströms nya riksdagsmedarbetare

Richard Sjölund från Helsingfors är Henrik Wickströms nya riksdagsmedarbetare. Sjölund är nybliven Politices Magister från Åbo Akademi. Med arbetserfarenhet från bland annat Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) för Sjölund med sig en bra uppfattning om statliga myndigheters funktion.

-Jag ser fram emot att arbeta med Richard. Hans studie- och arbetsbakgrund, samt hans god uppfattning om de utmaningar och möjligheter som våra svenskspråkiga regioner står inför, gör honom till en mycket lämplig riksdagsmedarbetare. Att Richard är tvåspråkig är även viktigt för mig i vårt kommande arbete, säger Wickström.

-Jag är otroligt glad att få börja arbetet som Henriks nya medarbetare. Jag ser fram emot att arbeta med intressanta och viktiga frågor, och stöda Henrik i hans arbete. Eftersom jag har fritidsboende i Ekenäs, och rör mig mycket i regionen, känner jag till Västra Nyland väl. Jag tror vårt samarbete kommer fungera mycket bra, och mina första intryck av arbetet vid riksdagen har inte varit annat än positiva, säger Sjölund.

Richard Sjölund tillträdde tjänsten den 15 april.

Strand: Regeringen främjar GigaVaasa

För att få fart på de industriinvesteringar i miljardklassen som väntar på investeringsbeslut, beslutade regeringen om en helt ny skattelösning som ska göra Finland mera locklande. Skattelösningen är uttryckligen inriktad på grön omställning och lämpar sig därför speciellt bra för batteriprojekt som GigaVaasa, men också vätgasprojekt och fossilfri stålindustri.

Läs föregående artikel

Regeringens skattelättnader gynnar investeringar Västnyland

SFP:s riksdagsledamot Henrik Wickström deltog i dag i miljöminister Kai Mykkänens (Saml) besök i Ingå. Mykkänen besökte Ingå för att bekanta sig med Joddböle företagsområde. Under dagen ordnades det en separat träff där Mykkänen träffade Wickström och Ingås kommundirektör Robert Nyman samt ett besök till själva anläggningen.

Läs följande artikel