Samuel Broman blir ny kretsordförande för SFP i Österbotten

Svenska folkpartiet i Österbotten samlades till kretsmöte i Jakobstad lördagen den 27 maj vid Jakobstads gymnasium. Tre kandidater hade innan mötet meddelat intresse för ordförandeskapet. Efter omröstningen föll rösterna 63 av 104 röster (60%) på Broman och han blir därmed SFP i Österbottens nya kretsordförande.

Broman, aktiv lokalpolitiker i Korsholm, är redo att jobba för en fortsatt stark ställning för SFP i Österbotten.

Jag är mycket stolt och hedrad att få förtroendet att leda Svenska folkpartiet i Österbotten. Jag vill vara lagledaren som jobbar inkluderande, lyhört och aktivt för hela vårt Österbotten. Jag ser fram emot att arbeta med vice ordförandena, övriga styrelsen, personalen och alla SFP-aktiva. Svenska folkpartiet har en mycket viktig roll i att arbeta för det svenska i vårt land. Vårt Österbotten är på många sätt en föregångare och ska så förbli, säger nyvalda kretsordförande Samuel Broman.

– I Österbotten är Svenska folkpartiet det dominerande partiet i många av våra kommuner och i välfärdsområdet. Det ställer ett särskilt tungt ansvar. 

Broman betonar att Svenska folkpartiet är, och ska fortsätta vara, det ansvarstagande partiet som är lyhört, aktivt, rakryggat och har högt till tak. 

– SFP ska vara nära invånarna. Vårt parti ska vara den sammanlänkande kraften som ser alla delar av vår region och som kan binda samman våra styrkor för att nå gemensamma mål, avslutar Broman.

Vid kretsmötet valdes även nya vice ordföranden. Efter omröstningen valdes Sabina Forsbacka och Roberth Sjöström till vice ordföranden med rösterna 142 respektive 121.

Fler vill bli vice ordförande för SFP i Österbotten

Valberedningen höll sitt sista möte inför lördagens kretsmöte för SFP i Österbotten och ytterligare två kandidater vill fungera som vice ordförande i kretsstyrelsen.

Läs föregående artikel

Bergqvist vill fortsätta som SFP: s vice ordförande

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist ställer upp för omval till vice ordförande för Svenska folkpartiet på partidagen i juni.

Läs följande artikel