SFP etablerar sig i Tavastland och stärker sin sits i Satakunta

Intresset för SFP:s politik har vuxit kraftigt under de senaste åren. Partiets politik har efterfrågan och tillväxten fortsätter utanför de traditionella verksamhetsområdena. Nu har SFP grundat sin senaste lokalavdelning i Tavastland.

– Behovet av en egen SFP-lokalavdelning i valkretsen Tavastland har funnits länge. SFP:s tre kandidater Marina Bergman-Pyykkönen, Pia Tyyskä och Mike Jurvelius gjorde ett strålande valresultat i förra riksdagsvalet. Det visar att intresset för vår politik är stor inom hela valkretsen, säger partiordförande och justitieminister Anna-Maja Henriksson.

Tyyskä och Bergman-Pyykkönen från Lahtis samt Petteri Kaleva från Tavastehus gjorde slag i saken och grundade en egen lokalavdelning.

Det finns en klar efterfrågan på SFP:s politik. Också i Tavastland vill väljare ha ett liberalt alternativ som tar ansvar för framtiden, men som i sina beslut ser den enskilda människan. Speciellt i dessa tider behöver vi ett parti som ingjuter framtidstro och kan erbjuda en ansvarsfull politik redan i det kommande kommunalvalet, säger Tyyskä, Bergman-Pyykkönen och Kaleva.

Verksamheten utvidgas i Satakunta

SFP har haft verksamhet i Björneborg sedan många år tillbaka men har nu även där sikte på att växa sig större i regionen. SFP i Björneborg har bytt namn till SFP i Satakunta och utvidgar nu verksamheten till hela valkretsen.

Juhani Järvinen, nyvald ordförande för SFP i Satakunta säger att namnbytet visar att partiet på allvar vill vara aktiv i hela regionen – inte enbart i Björneborg. 

– Det finns en klar beställning på något nytt i regionen och viljan av förändring är stor. Nu har vi satt igång planeringen inför kommunalvalet. Målet är att ställa upp kandidater i ett flertal kommuner, säger Järvinen.

 

Henriksson: Äldre behöver trygga sociala kontakter

- Vi måste hitta lösningar som gör att äldre personer kan ha trygga sociala kontakter också under coronakrisen. Nu är exempelvis serviceboendena helt stängda för utomstående. Det skär i mitt hjärta varje gång jag tänker på de äldre som inte kan ta emot besök av sina barn och barnbarn på serviceboendet. Vi måste vara kreativa och hitta trygga lösningar som ändå möjliggör social kontakt, säger SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson.

Läs föregående artikel

Rehn-Kivi: Beslutet att öppna skolorna viktigt för elevernas välmående

Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi (SFP) välkomnar regeringens beslut att från och med den 14 maj på ett kontrollerat sätt återgå till närundervisning och småbarnspedagogik. I synnerhet från ett socialpsykologiskt perspektiv är det viktigt att man nu småningom återgår till det normala. Enligt Rehn-Kivi bådar beslutet att öppna skolorna som varit stängda sedan medlet av mars också större framgång för skolstarten på hösten.

Läs följande artikel