SFP går mot val med starka kandidatlistor i Nordnyland

På tisdagen 9.3 lämnade Svenska folkpartiet in sammanlagt 17 kandidatförsäkringar i de nordnyländska kommunerna. I Hyvinge, Kervo, Nurmijärvi och Vichtis ingår SFP valförbund med Samlingspartiet, medan SFP ingår valförbund med Centern i Mäntsälä, Träskända och Tusby.

– Jag glädjer mig över att vi på allvar är ett alternativ för väljare som vill rösta för svensk- och tvåspråkigas rättigheter i Nordnyland, säger SFP i Nylands kretsordförande Dan Johansson.

SFP har sedan länge arbetat för svenskspråkiga daghem och skolor i de nordnyländska kommunerna, och dessutom värnat för att det ska finnas svenskspråkig verksamhet och kulturevenemang på båda språken.

– Förutom språket lyfter SFP upp en ansvarstagande och faktabaserad politik. Jag är mycket nöjd över vår kandidatuppställning och vill tacka alla som arbetat med kandidatrekryteringen, avslutar Johansson.

Bilaga:
SFP:s kommunalvalskandidater i Nordnyland

SFP i Egentliga Finland ställer upp kandidater i nio kommuner – nu även i Lundo och Letala

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland har lämnat in sina kandidatlistor inför kommunalvalet. SFP ställer upp kandidater i Åbo, Pargas, Kimitoön, S:t Karins, Salo, Nådendal och Reso. En stor framgång för SFP är att ha kandidater uppställda även i Lundo och Letala. Det sammanlagda kandidatantalet i Egentliga Finland den 9 mars är 144.

Läs föregående artikel

Wickström: Mer flexibilitet för företag och arbetstagare

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström är bekymrad över företagens utmanande situation i det rådande coronaläget. Wickström hoppas att ifall det osäkra läget fortsätter borde man öka flexibiliteten när det gäller permitteringar på samma sätt som gjordes när coronakrisen bröt ut.

Läs följande artikel