SFP i Egentliga Finland ställer upp kandidater i nio kommuner – nu även i Lundo och Letala

Svenska folkpartiet i Egentliga Finland har lämnat in sina kandidatlistor inför kommunalvalet. SFP ställer upp kandidater i Åbo, Pargas, Kimitoön, S:t Karins, Salo, Nådendal och Reso. En stor framgång för SFP är att ha kandidater uppställda även i Lundo och Letala. Det sammanlagda kandidatantalet i Egentliga Finland den 9 mars är 144.

– Vi har glädjande många nominerade kandidater i regionen. Det känns särskilt fint med kandidater i två nya kommuner, Lundo och Letala. Med denna kandidatlista har vi alla förutsättningar att göra ett strålande val och eftersom valet föreslås skjutas fram till juni har vi också möjligheten att komplettera listorna fram till maj, säger kretsordförande Regina Koskinen.

Antalet unga kandidater i kretsen, 32 kandidater sammanlagt, är rekordhögt, konstaterar Svensk Ungdom i Åbolands kretsordförande William Gräsbeck.

– Vi går till val med rekordmånga unga i kretsen, också i flera kommuner där vi inte tidigare haft någon ung kandidat. Det märks att det finns en efterfrågan bland unga av liberal och faktabaserad politik, och det glädjer mig att det finns ett ökat intresse bland unga att vilja vara med och påverka i den lokala politiken, säger Gräsbeck.

SFP lämnade in en stark kandidatlista i Lovisa med 34 kandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Lovisa rf lämnad på tisdagen in kandidatlistan till kommunalvalet. Listan består av 34 kandidater i detta skede. Listan är mångsidig och representerar hela Lovisa.

Läs föregående artikel

SFP går mot val med starka kandidatlistor i Nordnyland

På tisdagen 9.3 lämnade Svenska folkpartiet in sammanlagt 17 kandidatförsäkringar i de nordnyländska kommunerna. I Hyvinge, Kervo, Nurmijärvi och Vichtis ingår SFP valförbund med Samlingspartiet, medan SFP ingår valförbund med Centern i Mäntsälä, Träskända och Tusby.

Läs följande artikel