Wickström: Mer flexibilitet för företag och arbetstagare

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström är bekymrad över företagens utmanande situation i det rådande coronaläget. Wickström hoppas att ifall det osäkra läget fortsätter borde man öka flexibiliteten när det gäller permitteringar på samma sätt som gjordes när coronakrisen bröt ut.

– Situationen är frustrerande för både arbetstagarna och arbetsgivarna. Nu är det viktigt att vi ser till att så många företag som möjligt hålls vid liv och att arbetstillfällen inte går förlorade i onödan. Att göra permitteringar tillfälligt lättare kan vara ett alternativ som gör att vi kan undvika uppsägningar och konkurser, säger Wickström.

Wickström menar också att vi samtidigt behöver se till att arbetstagarna får tillräckligt med stöd ifall man blir permitterad.

– Inom SFP vill vi erbjuda framtidstro för företagen och för arbetstagarna. Därför bör vi se till att man snabbt kommer överens om spelregler som tryggar framtiden för de finska arbetsplatserna, säger Wickström.

SFP går mot val med starka kandidatlistor i Nordnyland

På tisdagen 9.3 lämnade Svenska folkpartiet in sammanlagt 17 kandidatförsäkringar i de nordnyländska kommunerna. I Hyvinge, Kervo, Nurmijärvi och Vichtis ingår SFP valförbund med Samlingspartiet, medan SFP ingår valförbund med Centern i Mäntsälä, Träskända och Tusby.

Läs föregående artikel

Henriksson: Viktigt att det finns förståelse för den svenskspråkiga utbildningen

I dag torsdag publicerades rapporten om svenskspråkig utbildning i Finland som FM utredare Gun Oker-Blom skrivit på uppdrag av regeringen. Rapporten ger en mycket omfattande bild av de utmaningar som den svenskspråkiga småbarnspedagogiken, grundskolan, andra stadiet och högskolorna tampas med. Svenska folkpartiets partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson betonar vikten av rapporten.

Läs följande artikel