SFP går till val med starka kandidater i Mellersta Nyland

Svenska folkpartiet i Nyland lämnade in en stark kandidatlista med fyra namn i Mellersta Nylands välfärdsområde tisdagen den 14 december. SFP har ingått tekniskt valförbund med Centern i välfärdsområdet.

– Vi går till val med fyra starka kandidater i Mellersta Nyland som vill jobba för att du ska få högkvalitativ vård också i framtiden. Du ska snabbt få träffa en läkare då du blir sjuk, oberoende av var i Mellersta Nyland du bor. Den offentliga vården ska finnas nära dig. Det är viktigt att få rätt hjälp och stöd genast när behovet uppstår, säger SFP i Nylands kretsordförande Hanna Lönnfors.

 

SFP:s kandidater i Mellersta Nyland är: 

Nina Hovén-Korpela, verksamhetsledare, Hyvinge

Nina Wagner-Nyman, ansvarig handledare, socionom (högre YH), Nurmijärvi

Heidi Warelius, överkonstapel, Mäntsälä

Mesut Öngörür, socialhandledare, socionom, Tusby

Svenska folkpartiet i Nyland går mot valseger med stark kandidatlista i Östra Nyland

På tisdagen 14.12 lämnade Svenska folkpartiet i Nyland in en stark kandidatlista i Östra Nylands välfärdsområde. SFP ställer upp en full lista med 73 kandidater i välfärdsområdet – 34 män och 39 kvinnor från sex olika kommuner.

Läs föregående artikel

Norrback: Efterlängtat beslut gällande vargen

Riksdagsledamot Anders Norrback (SFP) gläder sig över att den stamvårdande vargjakten börjar i början av 2022. Jord- och skogsbruksministeriet fastställde en förordning som tillåter stamvårdande jakt på varg från och med år 2022. Kvoten är 20 vargar utanför renskötselområdet. Jakten får rikta sig till högst fyra flockar eller ett revirmarkerande vargpar.

Läs följande artikel