SFP i Åbo nominerade fyra kandidater

Styrelsen för Svenska folkpartiet i Åbo har nominerat ytterligare fyra kandidater inför kommunalvalet i april på styrelsemötet den 9 februari. De nominerade är Fanny Aaltonen, Magnus Brunnsberg, Mikael Harju och Riku Tuominen. Alla fyra representerar Svensk Ungdom.

Kandidatantalet i Åbo är nu uppe i 51 nominerade kandidater.

– Som ordförande är jag tacksam över det intresse och engagemang som finns för SFP:s politik. På vår kandidatlista finns nu både erfarna kandidater och nya duktiga förmågor. Med drygt två månader till valet finns det ännu tid att komplettera listan, så jag uppmanar alla intresserade att höra av sig, säger SFP i Åbos ordförande Anna-Karin Tötterman.

Norrback: Fel att demonisera EU:s syften

– För Finland är det viktigt med en målmedveten europeisk stimulanspolitik. Detta till följd av att pandemin slagit hårt och skapat en helt exceptionell situation. Vår ekonomi är mycket beroende av EU:s inre marknad. EU:s återhämtningsinstrument ska ge ny tillväxt och nya jobb framför allt inom forskning, utbildning och innovationsverksamhet.

Läs föregående artikel

Torvalds: Dags att sammanfatta vaccindiskussionen och blicka framåt

På onsdagen den 10 februari, under Europaparlamentets plenum, hade Europaparlamentarikerna möjlighet att diskutera med kommissionens ordförande Ursula von der Leyen om EU-kommissionens hanterande av vaccinhärvan.

Läs följande artikel