SFP i Egentliga Finland nominerade kandidater inför välfärdsområdesvalet 2022

SFP i Egentliga Finlands kretsstyrelse nominerade 15 kandidater till välfärdsområdesvalet. Välfärdsområdesvalet äger rum den 23 januari 2022. Inför valet i januari har SFP och Samlingspartiet ingått ett valförbund i Egentliga Finland.

–  Jag är glad över vår kandidatlista. Vi har en bred lista med god regional spridning och en blandning av nya samt mer erfarna beslutsfattare. Nu går vi till välfärdsområdesval med målsättningen att nå det antal fullmäktigeplatser som ger oss den viktiga styrelseplatsen. Vår valframgång garanterar den svenskspråkiga men också den medmänskliga rösten i välfärdsområdet, säger kretsordförande Regina Koskinen.

SFP:s kandidater i Egentliga Finland är:

Niklas Guseff, Åbo

Veera Granroth, Åbo

Ville Käldström, Åbo

Kjell Wennström, Åbo

Catherine Sid, Åbo

Merja Fredriksson, Pargas

Regina Koskinen, Pargas

Mi Adolfsson, Pargas

Carita Backas, Kimitoön

Åsa Gustafsson, S:t Karins

Fredrik Koivusalo, Salo

Robert Paul, Reso

Marjo Sipilä, Nådendal

Henrik Solin, Lundo

Ville Varjo, Letala

Wickström: Slopandet av arvs- och gåvoskatten skulle ha en positiv effekt på sysselsättningen!

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström vill att man nu ser över möjligheten att i framtiden slopa arvs- och gåvoskatten. Slopandet av arvs- och gåvoskatten skulle ha en positiv effekt med tanke på sysselsättningen

Läs föregående artikel

Eva Biaudet: Det är Finlands uppgift att stöda det internationella multilaterala samarbetet och FN:s position

Riksdagen har idag fört en responsdebatt om Agenda 2030-redogörelsen. Riksdagsledamot Eva Biaudet (SFP) betonade i Svenska riksdagsgruppens gruppanförande vikten av det multilaterala internationella samarbetet och av att höja anslagen för utvecklingssamarbete.

Läs följande artikel