SFP i Egentliga Finlands kandidatnominering klar inför riksdagsvalet 2023

SFP i Egentliga Finlands kretsstyrelse nominerade en sista kandidat till riksdagsvalet på styrelsemötet den 25 januari. Kandidatnomineringen är därmed klar och SFP går till val med en full lista på 17 kandidater i Egentliga Finland.

Den sista nominerade kandidaten är:

Niklas Guseff, Åbo

– Vi går till val med en stark kandidatlista. Listan har en bra bredd, jämn könsbalans och jag är övertygad om väljarna hittar en SFP-kandidat att rösta på. Valkampanjen har kommit igång med fart och våra 17 kandidater, SFP-aktiva och anställda har kavlat upp ärmarna. Tillsammans jobbar vi stenhårt de kommande månaderna mot den gemensamma målsättningen att nå valseger i Egentliga Finland och trygga det åboländska mandatet, säger kretsordförande Cecilia Achrén.

 

SFP i Egentliga Finlands alla kandidater:

Sandra Bergqvist, Pargas

Jerker Björkqvist, Åbo

Tomas Björkroth, Pargas

Markus Blomquist, Åbo

Oscar Byman, Kimitoön

Jan ”Bambu” Eriksson, Pargas

Gunilla ”Gilla” Granberg, Pargas

Veera Granroth (Svensk Ungdom), Åbo

Niklas Guseff, Åbo

Åsa Gustafsson, S:t Karins

Katariina Leino, Masko

Filip Schauman (Svensk Ungdom), Åbo

Camilla Sonntag-Wilenius, Salo

Anna-Karin Tötterman, Åbo

Terhi Vörlund-Wallenius, Åbo

Julie Wallin (Svensk Ungdom), Pargas

Kjell Wennström (Svenska seniorer i Åboland), Åbo

Adlercreutz: Viktigt beslut om Leopardinsatserna

Tyskland har idag bekräftat att man kommer att skicka Leopard 2-stridsvagnar till Ukraina. Riksdagsledamot Anders Adlercreutz gläds över att förbundskanslern Olaf Szholz nu äntligen ger grönt ljus för ett effektivt stöd till Ukraina.

Läs föregående artikel

Ollikainen: Svenskspråkiga unga ska ha samma möjlighet till information om brott

En ny webbplats, Ungdomar och brottslighet, har tagits fram i samarbete med polisen och inrikesministeriet. Syftet med webbplatsen är att främja att brotten mot barn och unga i åldern 12–18 år avslöjas för polisen samt att försöka förbättra deras ställning som brottsoffer och trygga deras rätt till hjälp. Webbplatsen är riktad särskilt till barn och unga och ger svar och rådgivning i frågor som berör brott. Hemsidan finns tillgänglig enbart på finska.

Läs följande artikel