SFP i Helsingfors: Björn Månsson invald i HNS-styrelsen

Pressmeddelande 30.8.2017

SFP:s gruppordförande i Helsingfors stadsfullmäktige Björn Månsson har invalts i Helsingfors och Nylands Sjukvårdsdistrikts (HNS) styrelse. Valet förrättades av distriktets fullmäktige på onsdagen. Månssons ersättare är riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi från Grankulla.

Månsson har hittills suttit i Helsingfors Regiontrafiks styrelse, men tar emot det nya uppdraget som en angelägen utmaning. HNS svarar för specialistsjukvården i hela Nyland, och har förutom i Helsingfors, Esbo och Vanda också sjukhus i Raseborg, Lojo, Hyvinge och Borgå. Årsomsättningen är drygt två miljarder och antalet anställda 23 000.

– Inför vård- och landskapsreformen är det viktigt att se till att alla vårdnivåer är i toppskick i Helsingfors och Nyland. Det gäller särskilt att slå vakt om service på patienternas modersmål, och då spelar sjukhusen i Borgå och Raseborg en nyckelroll. Det gäller också att ytterligare förkorta köerna till vård och operationer, och se till att den offentliga sektorn även i framtiden är konkurrenskraftig då valfrihet för klienterna införs, säger Månsson.

Tilläggsinformation: Björn Månsson 040 545 0470

Toimijoiden määrän lisääminen on hölmöä, jos radat eivät ole kunnossa

Det är dumdristigt att öppna tågtrafiken för konkurrens om bannätet inte är i skick, anser Anders Adlercreutz, riksdagsledamot och vice ordförande för SFP.

Läs föregående artikel

Äntligen ser regeringen i rätt riktning

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson tackar regeringen för att de äntligen börjat lyssna på oppositionen i sitt budgetförslag. Speciellt höjningarna av garantipensionen och ensamförsörjartillägget är välkomna.

Läs följande artikel