SFP i Helsingfors fullmäktigegrupp utesluter Pennanen

SFP:s fullmäktigegrupp i Helsingfors utesluter ersättare Petrus Pennanen ur gruppen. Orsaken är att Pennanen på onsdag dömdes för narkotikabrott i Helsingfors tingsrätt. Gruppens beslut är enhälligt och träder i kraft omedelbart.

Petrus Pennanen ställde upp som obunden kandidat på SFP:s lista i kommunalvalet 2021. Han är gruppens första ersättare och sitter på SFP:s mandat i Helsingfors stads revisionsnämnd.

Enligt SFP:s etiska riktlinjer uppmanas en förtroendevald som döms för brott av allvarlig art att lämna sitt förtroendeuppdrag. Pennanen är inte medlem i SFP, utan medlem i Öppna partiet. SFP:s fullmäktigegrupp uppmanar Pennanen att omedelbart lämna sina kommunala förtroendeposter.

Verksamheten på Raseborgs sjukhus är viktig

Nina af Hällström, ordförande för SFP:s fullmäktigegrupp i Västra Nylands välfärdsområde, anser att det är viktigt för hela regionen att man utvecklar Raseborgs sjukhus verksamhet så att det kommer hela regionen till gagn. Det konstaterar hon efter att fullmäktigegruppen i söndags (21.1.) hade ett möte för att diskutera beslut om jourverksamheten som blir aktuellt i välfärdsområdets styrelse under våren.

Läs föregående artikel

Lassus, Rehn-Kivi och Wickström: Vi vill få slut på oklarheterna kring Raseborgs sjukhus

Svenska folkpartiets medlemmar i Västra Nylands välfärdsområde styrelse Johan Lassus, Veronica Rehn-Kivi och Henrik Wickström vill att framtidsutsikterna för Raseborgs sjukhus bör behandlas separat i välfärdsområdets styrelse. Under styrelsens möte idag (29.1) framförde de en önskan om ett gemensamt diskussionsmöte mellan HUS, välfärdsområdet och styrelsen om vilken service som ska ordnas vid sjukhuset i framtiden.

Läs följande artikel