SFP i Helsingfors går till val med full kandidatlista!

SFP i Helsingfors kretsstyrelse har under sitt möte i april nominerat de sista kandidaterna inför kommunalvalet i juni.

-Vi kommer att ha en full lista i Helsingfors, det vill säga 127 kandidater, vilket är historiskt för SFP. Jämfört med 2017 då vi hade 83 uppställda kandidater i Helsingfors, kan man verkligen säga att vi lyckats med vår nominering och är mycket nöjda med den bredd vi har  representerad på vår lista. Det är här frukten av ett målmedvetet arbete som inletts för långt över ett år sedan, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Cecilia Ehrnrooth.

-Vi är också mycket glada över att vara den samlande liberala kraften i Helsingfors. Det Liberala partiet och Öppna partiet har valt att ställa upp obundna kandidater på SFP:s lista och vi ser framemot att tillsammans göra kampanj. Det här är i linje med den strategi som 

kretsen utformat och implementerat de senaste åren. Vi måste växa för att kunna behålla vår stadstyrelsepost och vi måste nå ut över språkgränsen för att växa. Vi tror att det i Helsingfors finns en efterfrågan för ett starkt liberalt alternativ, tillägger Ehrnrooth.

Under sitt möte nominerade kretsstyrelsen följande kandidater: Suvi Koivusalo ,Ragnar Lilius, Emma Ringbom och Bertha Simojoki. Kretsstyrelsen nominerade följande obundna kandidater från Öppna partiet: Kristiina Järvenpää, Antti Jääskeläinen, Timo Kataja, Armi Kunnaala, Petrus  Pennanen, Roosa Sandelin och Aki Snellman.

Henriksson: Ett genombrott av stora mått!

SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson gläds över Johnson Mattheys och Finlands Malmförädlings beslut att etablera sig i Vasa. Åtgärder i Finlands batteristrategi samt kapitaliseringen av Finlands Malmförädling ger resultat i form av byggandet av ett nytt batterikluster i Vasa.

Läs föregående artikel

Hanna Lönnfors vill leda SFP i Nyland

Hanna Lönnfors ställer upp som kandidat till kretsordförande för Svenska folkpartiet i Nyland.

Läs följande artikel