SFP i Helsingfors nominerade kommunalvalskandidater

SFP i Helsingfors nominerade i dag sina första kommunalvalskandidater inför kommunalvalet 2021.

– Vi har en ambitiös målsättning och det innebär att vi måste vara ute i god tid, säger SFP i Helsingfors kretsordförande Cecilia Ehrnrooth. Hon tillägger att det här är upptakten till en mycket intensiv kandidatrekrytering, där målsättningen är en full lista i Helsingfors, det vill säga 127 kandidater.

– Vi har också inlett ett samarbete med de övriga SFP-kretsarna för att öka förståelsen regionerna emellan och utveckla partiets stadspolitik. Utmaningarna i städerna är de samma för alla och vi ser att det som gynnar Helsingfors kommer att gynna hela landet. Därför behöver vi mera diskussion kring hur vi tacklar problem som till exempel rekrytering inom staden, hälsovården och integration, säger Ehrnrooth.

SFP i Helsingfors nominerade följande kandidater:
Linda Ahlblad, Urai Anuntasin, Cecilia Ehrnrooth, Larrie Griffis, Runa Ismark, Björn Månsson, Niklas Rönnberg och Paul Taimitarha.

Kommunalvalet i Finland förrättas den 18 april 2021 och partierna kan nominera kandidater fram till den 18.3.2021.

Torvalds deltar i FN:s klimattoppmöte i Madrid

Europaparlamentariker Nils Torvalds, ingår i Europaparlamentets officiella delegation till FN:s klimattoppmöte i Madrid, COP25. Som koordinator för Renew Europe i miljöutskottet är Torvalds en av de 15 ledamöter som ingår i delegationen.

Läs föregående artikel

Hoppet ska överrösta hatet

Idag den 10 december uppmärksammas den internationella dagen för mänskliga rättigheter. I år är temat; unga som står upp för mänskliga rättigheter.

Läs följande artikel