Torvalds deltar i FN:s klimattoppmöte i Madrid

Europaparlamentariker Nils Torvalds, ingår i Europaparlamentets officiella delegation till FN:s klimattoppmöte i Madrid, COP25. Som koordinator för Renew Europe i miljöutskottet är Torvalds en av de 15 ledamöter som ingår i delegationen.

– Just nu står vi på något sätt inför en dubbel kris. Att rädda jorden kräver två olika former av arbete. Dels ett finstilt arbete om att skapa regelverket för minskandet av utsläppen. Det här är en process som tar mycken tid vid förhandlingsborden. Och dels arbete med  att peka ut en klimatframtid, vilket är EU:s uppgift. Därför kommer kommissionens förslag till en ”Green Deal” vid rätt ögonblick, säger Torvalds.

Under senaste plenum i Strasbourg antog parlamentet en resolution om klimattoppmötet, där det fastslogs att EU ska stå för en ambitiös faktabaserad klimatpolitik och där EU:s institutioner och medlemsländer ska stå enade som en global förebild. Dessutom utlyste parlamentet ett klimatnödläge med en resolution som uppmanar kommissionen till att i alla konkreta lagförslag följa begränsningen av den globala uppvärmningen till max 1,5 °C.

-EU börjar nu ta de viktiga stegen som världens föregångare och peka på nödvändigheten att agera globalt med globala aktörer. Vi visar vägen och formar utmaningarna för COP26 i Glasgow, konstaterar Torvalds.

Under veckan kommer Torvalds att publicera videouppdateringar från klimatmötet i Madrid. Dessa videosnuttar går att följa med på Torvalds’ sociala medier.

 

SFP godkände regeringsmedverkan


SFP och Svenska riksdagsgruppen har godkänt regeringsmedverkan. Det skedde i ett gemensamt möte för partistyrelsen och riksdagsgruppen på söndag kväll efter att regeringssonderaren Antti Rinne presenterat sitt förhandlingsresultat som betyder att fempartiregeringsbasen fortsätter.

Läs föregående artikel

SFP i Helsingfors nominerade kommunalvalskandidater


SFP i Helsingfors nominerade i dag sina första kommunalvalskandidater inför kommunalvalet 2021.

Läs följande artikel