SFP i Lovisa nominerade 12 kommunalvalskandidater

Svenska folkpartiets kommunorganisation i Lovisa rf har nominerat ytterligare 12 kandidater till vårens kommunalval. Tidigare har SFP i Lovisa nominerat 11 kandidater och sammanlagt har partiet nu då 23 kandidater.

De nominerade kandidaterna är: Allén Daniel, Andersson Otto, Haddas Anders (obunden), Häggblom Kerstin (obunden), Karlsson Kim, Karlsson Mikael, Liljestrand Tom, Lindholm Gabriella, Söderholm Li-Lo, Thesslund Stefan, van den Hoek Pieter (obunden) och Wide Roger.

” Jag är glad över att det finns ett intresse för SFP och politiken i Lovisa. Vi har redan nu en väldigt mångsidigt grupp av kandidater med olika bakgrund och mycket kunnande. Att så många vill ställa upp och jobba för stadens väl är positivt.”  konstaterar Lotte-Marie Uutinen, ordförande för kommunorganisationen.

Tidigare har SFP i Lovisa nominerat följande kandidater: Bruce Marina, Grundström Ben, Grundström Maria, Hinttaniemi Jonna, Hollmén Annina, Karlsson Håkan, Sederholm Eva, Staffans Sten, Stenbacka Carina, Stenberg Pamela och Uutinen Lotte-Marie.

Kommunorganisationen ämnar nominera flera kandidater ännu under de kommande veckorna. ”Vi har flera intressanta namn som funderar och jag är övertygad att den klara kandidatbuketten kommer att representera staden väl. Vi välkomnar dock gärna med ännu fler, så om du överväger att ställa upp som kandidat, tag gärna kontakt”, uppmuntrar Annina Hollmén, valkoordinator för SFP i Lovisa.

Kommunalvalet går av stapeln 18.4.2021 och i början av mars skall kandidatuppställningen vara klar.

Kommissionen förstår Torvalds, Katainens och Pekkarinens oro över taxonomins risker

De finländska Europaparlamentarikerna i Renew Europe Nils Torvalds (SFP), Elsi Katainen (C.) och Mauri Pekkarinen (C) har fått ett svar på sitt öppna brev till EU:s finans- och ekonomikommissionärer Valdis Dombrovskis och Mairead McGuinness. I sitt brev påminde Europaparlamentarikerna om riskerna med EU:s kriterier för hållbar finansiering, den s.k. taxonomin.

Läs föregående artikel

Thomas Blomqvist: Familjeledighetsreformen ett viktigt steg mot jämställt föräldraskap

Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet, Thomas Blomqvist, ser positivt på att familjevårdsreformen nu fortskrider. Regeringens förslag till familjevårdsreform presenterades idag.

Läs följande artikel