SFP i Nyland nominerade riksdagsvalskandidater

Svenska folkpartiet i Nylands kretsstyrelse har nominerat nya kandidater inför riksdagsvalet den 2 april 2023. Den 19.12 nominerades Henrik Dettmann(obunden) från Grankulla och Mathew Mailaparampil från Esbo. Tidigare i höst nominerade kretsstyrelsen riksdagsvalskandidaten Eva-Lena Gästrin från Esbo.

SFP i Nylands kretsordförande Hanna Lönnfors är nöjd över nomineringarna hittills. 

– Jag är glad över att vi ännu före julen har fått tillägg på vår kandidatlista. Det ger oss en bra start på kommande året då kampanjen genast efter nyåret skall få en helt ny växel. Vi är glada över att få nya, starka namn med i vårt gäng. Det viktigaste i ett val är kandidatrekryteringen och den är nyckeln till att vi uppnår vårt mål med fyra mandat, säger kretsordförande Hanna Lönnfors. 

Nomineringsgruppen för SFP i Nyland har inlett slutspurten i kandidatrekryteringen med 32 nominerade kandidater, varav 28 är offentliga

Bergqvist: Gängkriminalitet är allvarligt och kräver olika former av åtgärder

Riksdagen behandlade idag interpellationen som väckts mot regeringen om bekämpning av ungdoms- och gatugängskriminalitet genom migrations- och kriminalpolitiska åtgärder. I sitt gruppanförande betonade riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) det förebyggande arbetet och satsningar på en lyckad integration.

Läs föregående artikel

Henrik Dettmann ställer upp i riksdagsvalet

Henrik Dettmann, ställer upp som obunden kandidat för SFP i riksdagsvalet 2023 i Nylands valkrets. Dettmann är en av de mest ikoniska tränarna i den finska idrottens historia. Han är född i Helsingfors men bosatt i Grankulla.

Läs följande artikel