SFP i Österbotten samlade till kommunparlament

SFP i Österbotten samlas till kommunparlament på lördagen. Kommunparlamentet ordnas som en kryssning till Umeå och över hundra deltagare är på plats för att träffas och diskutera politik och aktuella ärenden. Temat för kommunparlamentet är hållbar omställning och vi kommer under dagen få ta del av paneldiskussioner kring temat.

Henrik Antfolk, SFP i Österbottens kretsordförande hälsade alla välkomna och Anna-Maja Henriksson, SFP:s partiordförande gav en hälsning där hon betonade att SFP behövs i nästa regering. Med tanke på det världspolitiska läget, med kriget i Ukraina och den pågående energikrisen kommer behovet av ett konstruktivt, stabilt och pålitligt regeringsparti som Svenska folkpartiet inte att minska under nästa valperiod, därför är vårt mål att även under nästa period sitta i regeringen, menar Henriksson. 

Henriksson lyfte också upp vilka resultat SFP nått i Vasa valkrets under denna regeringsperiod. Henriksson nämnde bland annat att fulljouren vid Vasa centralsjukhus tryggats, att riksväg åtta blivit breddad och fått omkörningsfiler, medel tryggats för att fortsätta med tågtrafiken till Kaskö hamn och att flygfältsvägen i Kronoby har fått en cykelväg.

– Det är roligt att se så här många samlade till kommunparlament. Att kunna träffas med alla efter några års paus ger energi för den kommande riksdagsvalskampanjen. I senaste riksdagsval blev SFP för första gången det största partiet i Vasa valkrets. Det är en ställning vi ska försvara i kommande riksdagsval, säger Henrik Antfolk, ordförande för SFP i Österbotten.

 

Tilläggsuppgifter:
Henrik Antfolk, tfn. +358 45 613 1575

Strand: Framtidsutskottets första världskongress resulterar i fortsatt regelbundet samarbete

Riksdagens framtidsutskott skrev historia då världskongressen The World Summit of the Committees of the Future ordnades för första gången. Världskongressen samlade olika parlamentariska utskott, vars uppgift är att behandla framtidsfrågor. Riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) fungerar som ordförande i Finlands framtidsutskott.

Läs föregående artikel

Wickström: Skatterna på arbete måste sänkas – mer pengar ska lämna i handen efter arbete

SFP:s vice ordförande Henrik Wickström hoppas på en bredare samhällsdebatt om Finlands skattepolitik inför kommande riksdagsval. Beskattningen av arbete måste lättas, menar Wickström.

Läs följande artikel