SFP i Österbotten: vår politik behövs mer än någonsin

Social-och hälsovårdsutskottet röstade ner Veronica Rehn-Kivis förslag om att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour. Ett enat Österbotten behövs mer än någonsin.

– Helt klart behövs vår politik och ett enat Österbotten mer än någonsin. SFP i Österbotten arbetar för att återta det fjärde mandatet i Vasa valkrets. Det är det enda sättet att rätta till de felaktiga besluten som fattats under denna riksdagsperiod, säger kretsordförande Martin Norrgård.

SFP i Österbotten nominerade igår kväll (17.10) två nya kandidater till riksdagsvalet 2019: Kari Harju från Kronoby och Ida-Marie Jungell från Jakobstad.

Kari Harju är ekonomichef för Kronoby kyrkliga samfällighet. Harju vill jobba för en stark ekonomi som kan utveckla regionen och för resurser som hjälper de utsatta i samhället. Ida-Marie Jungell är studerande och verksamhetsledare för Jakobs Dagar i Jakobstad. Jungell vill lyfta de ungas röst i debatten och kommer att föra fram samt jobba för en smart miljö- och klimatpolitik.

– Bägge kandidater har ett starkt samhällsengagemang både som kommunfullmäktigeledamöter och aktiva föreningsmänniskor. Harju och Jungell har båda två en österbottnisk anda som är utmärkande för SFP i Österbotten. Med sina olika profiler passar de utmärkt i vår kandidatbukett, säger Norrgård.

Tidigare har SFP i Österbotten nominerat Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Niclas Sjöskog, Sari Somppi och Joakim Strand till kandidater i riksdagsvalet.

Adlercreutz efterlyser konsekvens i regeringens åtgärder

Förra regeringens lag skulle ha varit i kraft redan länge om regeringen inte slopat den. Att regeringen ror och hopar på detta sätt förvirrar både brottsoffren och oss politiker.

Läs föregående artikel

Henriksson: Regeringen borde skämmas

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson är bestört över att regeringspartierna i dag röstade ner förslaget om omfattande jour för Vasa centralsjukhus.

Läs följande artikel